Traditionele pannenkoeken

Traditionele pannenkoeken zijn erg populair in Nederland en worden dan ook veel gegeten. Niet voor niets worden pannenkoeken vaak genoemd als favoriet gerecht. En dit geldt niet allen voor kinderen. Pannenkoeken zijn gemakkelijk en snel te bereiden en kunnen met vele verschillende dingen worden belegd.

Hulpmiddelen:

  • een kom
  • een mixer
  • een soeplepel
  • een koekenpan

Ingrediƫnten:

  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem of pannenkoekmeel
  • boter om in te kunnen bakken

De hoeveelheden die in dit recept worden gebruikt, zijn goed voor ongeveer 10 traditionele pannenkoeken.

pannenkoeken-receptTraditionele pannenkoeken recept

Om een goed beslag te maken voor de pannenkoeken, moeten de ingredienten goed luchtig worden gemixed. De melk, bloem en de eieren kunnen samen in een kom worden gemixed. Zorg ervoor dat dit beslag luchtig blijft en dat alle klonten er uit zijn.

Om een goede pannenkoek te kunnen bakken, is het erg belangrijk dat de pan goed heet is. Als de pan tijdens het bakken nog niet heet genoeg is, zal de eerste pannenkoek altijd mislukken. Zodra de pan goed heet is, kan er een klontje boter in de pan worden gedaan. Zodra de boter gesmolten is, kan er met een soeplepel beslag in de koekenpan worden gegoten. Om een mooie dunne pannenkoek te krijgen moet de pan direct even worden rondgedraaid, zodat het beslag zich over de hele pan kan verdelen. Ook is het belangrijk dat het vuur niet te hoog staat. De pannenkoek is klaar als beide kanten mooi lichtbruin zijn.

Tegenwoordig zijn er vele verschillende recepten met traditionele pannenkoeken op internet te vinden. Een grote favoriet is natuurlijk een pannenkoek met spek, maar ook een pannenkoek met kaas is erg populair. Zo zijn er nog veel meer hartige belegsoorten, die vaak op de pannenkoek worden gegeten. Wat dacht je van een pannenkoek met salami, kaas en sla. Of een pannenkoek met spek, champignons en uien. Een andere variant die ook steeds vaker gezien wordt, is een pannenkoek met shoarma.

Pannenkoeken worden ook vaak gegeten met zoetigheid. Een pannenkoek met stroop lust natuurlijk iedereen. Maar ook een pannenkoek met suiker of jam wordt veel gegeten. Een pannenkoek kan natuurlijk ook worden belegd met verschillende soorten fruit.

Dit zijn natuurlijk nog maar een paar voorbeelden, maar er zijn nog veel meer soorten beleg die op een traditionele pannenkoek kunnen worden gegeten.